Mikor az ónagy marketinges karrieremet szögre akasztottam, új irányt kellett találnom. Rengeteg minden érdekelt, a fő szempont azonban az volt, hogy valami boldogságos munkám legyen, olyan, amire mindig is vágytam.
Bakancs lista elő, nézzük, melyik hőn áhított vágyamból lehet megélni: a sminkre és a fotózásra esett a voksom.

Kb. 11 éves korom óta sminkelek. Nem csak magam, hanem úgy nagyobb mennyiségben. Autodidakta módon, hobbyból, ajiba, szívből-szívbe. Viszonylag jól rajzolok, nekem egy arcot újjávarázsolni olyan, mint üres vászonra festeni. Ösztönösen látom, hogy hová kell még árnyék, hová fény; mi áll távol, mi ül közel, hol lehet még egy kis kontúrral éppen annyit csalni, hogy még szebbnek, tökéletesebbnek hasson.
Én már 5 éve “ombre szájat” festek 3 szín átmenetéből – na nem azért, mert trend, hanem azért mert tudom, hogy árnyékolással hogyan lehet valami felületét megnövelni, domborítani. Nekem ugyanis a Jóisten elfelejtett szájat adni (picit elvétette az arányokat itt-ott; meg is nézem majd, mi történt ’76-ban, ami ilyen szinten elterelte a figyelmét rólam), szóval 33 éve gyakorlom a domborítást :-D.

No de… Természetesen rengeteget képeztem magam a mai napig, Rácz Dóri magánórái ráncba szedték az alapokat, rengeteg tutorial, videó és gyakorlás árán merem azt mondani ma, hogy igen, én SMINKES (IS) VAGYOK.

Az idő múlásával változik folyamatosan a smink trend és a vásznam is, amit nap mint nap meg kell rajzolnom. Egyre antikabb:-D, strukturáltabb a bőröm, olyan mint gyerek koromban a Napolen Bolouvard lemezem felszíne: az Uram Segíts! barázdáiból már ki sem akart mászni a tű…
Szóval arra kellett ráeszmélnem, hogy nekünk, 40-eseknek nagyon kevés a használható és őszinte smink tanács. Az a jó nevű sminkes, aki odateszi az arcát #NOMAKEUP szlogennel, már minden kozmetikai eljárást letesztelt, itt-ott fel van töltve, meg van szabva, oda van fércelve – ami nem gond, csak az átlagos ANYUKA, 40+os MAGYAR NŐ arca egészen másként néz ki, nem egy vásznon játszunk az eszközökkel. Én leszek a kicsit sem üdítő példa, felvállalom, ahogy kinézek, hátha jobban érzitek magatokat attól egy kicsit, hogy nem Ti vagytok a legtökéletlenebbek a reggeli kávéfőzés alatt :-D.

A hosszú bevezetés után jöjjön a lényeg: drága 40+os társaim! Hagyjuk a bolti, vastag alapozót!!! Könyörgöm! Ha 7-kor felkened, már 9-kor öregebbnek tűnsz, mint a nagyid! Nemhogy segítenél a kinézeteden, csak rontasz. Hiszek abban, hogy a bőrnek elsősorban a saját funkciói révén kell jól működnie. Lehet stimulálni, lehet motiválni, de ha a hibákat lefojtjuk egy vastag alapozóval, azzal csak rontunk a helyzeten.
A legeslegeslegfontosabb, hogy a bőrünket ne hagyjuk szomjazni. A reggeli nagy pohár víz elfogyasztása után, jöjjön egy alapos, hideg-vizes, frissítő lemosás, amit egy alapos, törölközős átdörzsölés kövessen. Ez a 30 másodperces, 0 költségvetésű  “peeling” azonnal felfrissíti a vérkeringést, kívül-belül megébreszti a rendszert. Jöhet még vattakoronggal egy üdítő, NEM ALKOHOLOS tonik/virágvíz, ami az éjszaka során keletkezett felesleges faggyút szépen leoldja, utána pedig jöhet a hidratáló krém. Nem olajos, nem csicsogós, nem vastag, a lényeg, hogy aktívan hidratáljon.

Mikor használjunk inkább alapozót?
Ha olyan bőrhibáid vannak (májfolt, zavaró bőrpír, rosacea) amit szeretnél fedni, kérlek, akkor is csak természetes alapozót használj – olyat, ami hagyja élni, működni, lélegezni a bőrödet. Erre tökéletes megoldást nyújt, a GlamOriginal alapozó családja. Ennek a natúr terméknek az egyik fontos összetevője a sáfrányos szeklice olaj és a panthenol, mely védi és táplálja a bőrt – már szeretjük. A tejsav tartalmától könnyed érzésünk lesz tőle, nem tapasztalunk zsíros, csicsogó érzést egész nap. (Van olyan nem olcsó világmárka, amit bár kevert bőrre ajánlanak, nekem estére gyulladt göb jelenik meg a halántékomon és az államon tőle, mintha 72 órás avokádó mártogatós chips-kúrán lettem volna.)  A GlamOriginal alapozó használatával bőrünk akkor is hozzájut a számára szükséges vízhez és vitaminokhoz, ha a hidratálás esetleg a reggeli kapkodásban kimarad. Egy ecsettel, vagy vizes sminkszivaccsal könnyű eloszlatni a bőrön, garantáltan nem hagy ragacsos érzést, csak hosszan tartó, matt hatást…
Ősszel és télen, amikor bent és kint is szárazabb a levegő, szelesebb az idő, érdemes ezt az alapozót használni, ilyenkor jár a bőrnek az extra kényeztetés.

Mikor elég a BB krém?
Hiszek abban, hogy testünk jól megtervezett (ha a formatervezési nagydíjat nem is vinném el), ha megtaláljuk a számára optimális közeget, ha megfelelően bánunk vele, okosan “tápláljuk”, akkor tökéletesen működik.
Ha nincsenek eget rengető bőrhibáink (májfolt, zavaró bőrpír, rosacea), akkor – amint már fent is említettem – tavasszal és nyáron bőven elegendő egy könnyű, ápoló és enyhén színezett BB krémet használni.
A GlamOriginal BB kence tartósító és színezékmentes termék – ez számomra máris hatalmas pirospont, amely nem tartalmaz sem pálmaolajat, sem kőolajszármazékot. Eddigi tapasztalataim szerint tényleg minden bőrtípus számára tökéletes megoldás. Legfőbb összetevője a görögdinnyemag olaj, amely a hidratálás mellett ápolja is a bőrt. Emellett panthenolt is tettek a krémbe, mert hatékonyan segíti a víz bőrben tartását. A GlamOriginal legújabb BB krémje tejsavat is tartalmaz, hogy ne zsíros, hanem kellemes könnyed érzés legyen viselni színezett hidratálónkat. A készítő arra is nagyon ügyelt, hogy a BB krém használatával a bőrünk hozzájusson a számára szükséges vízhez és vitaminokhoz, a fényvédelemről a cink-, és titán-dioxid gondoskodik.

…és ami az egyik legfontosabb tény: a GlamOriginal termékek fejlesztése során nem történt semmilyen állatkísérlet!!!

Summa summarum: ne eldugd, inkább hagyd élni a bőröd! Ne szégyelld, inkább ápold! Találd meg a színezett krémek használatában is a középutat, a bőr erőszakos elfedése itt sem vezet semmi jóra, hidd el!

Egy felajánlás részemről: a webshop fotói alapján nehéz kiválasztani a megfelelő tónusú terméket, ráadásul a BB krém a bőrbe szívódva, néhány perc elteltével mutatja csak meg igazi tónusát. Nálam, a Tiliteo Budapest Fotóstúdióban minden GlamOriginal termékből van teszter, nyugodtan gyertek be, szívesen segítek Nektek kiválasztani a megfelelő tónusú és állagú terméket. Ne feledjétek, hogy bőrünk színe a napsütéses órákkal együtt folyamatosan változik, a téli alapozó és a nyári BB krém színe biztosan nem lesz ugyanaz, ha valóban tökéletes hatást szeretnél elérni.

Hívjatok, írjatok, keressetek bátran, szívesen segítek, amiben csak tudok!

Köszi, hogy végig olvastatok! Legyen csodás hétvégétek!

Imelda