A Balaton tavasszal is gyönyörű. Ha igazán őszinte szeretnék lenni, akkor én jobban szeretem ez idő tájt, mint nyáron. Most még látni lehet a maga valóságában, néhány hónap múlva teljesen ellepi majd a sok kis színes, zsibongó hangya, és csak a „népfürdő” business és a „party-part” látszik hamarosan belőle. 😀 Persze nincs azzal sem baj, kell az a Balaton is nekünk. Csak most más. Most még a maga valóságában víz és város, nyugalom és béke.

Ha van kedvetek útra kelni és ellátogatni Balatonfüredre, sok élményből meríthettek egyetlen nap alatt:

kultúra, kiállítás, csodás kikötői séta, kihagyhatatlan éttermek, mennyei cukrászdák, Indira Gandhi fája, hófehér hattyúhad, egy komplett görög falu és még sok más látványosság vár már most is ránk ezen a csodás helyen.

Bicajjal és gyalogosan is könnyűszerrel bebarangolható a város, attól függ, mennyi időt szeretnétek rászánni. Részletes túraajánlót is találtok itt:

http://www.balatonfured.hu/ index.php?option=com_k2&view= item&layout=item&id=68&Itemid= 17

…és ha már itt vagytok, ki ne hagyjátok a Lóczy-barlangot! Egy fél órás barangolás is sok új élménnyel gazdagít.

Engem a barlangok mindig arra emlékeztetnek, milyen kis porszem vagyok a világ gépezetében, hogy mennyi minden van, melyre soha, semmilyen ráhatásom nem lehet: szemlélhetem, csodálhatom, vagy éppen ingathatom a fejem, de semmilyen hatásom nem lehet rá… És ez így van jól. Adjátok át Ti is Magatokat a barlangi hűvösnek, csak egy percre csukjátok be a szemeteket és érezzétek meg, milyen is a „rideg valóság”, mely közepén mi csak állhatunk és érezhetjük, feldolgozhatjuk és eltehetjük. Több dolgunk nincs is vele.

Március a barlangok hónapja, így a magyarországi barlangok belépőjegyei jelentős kedvezménnyel válthatók meg még ezen a hétvégén.

A Lóczy-barlang 2017. március 20 – 26. között minden nap 10.00 és16.00 óra között van nyitva,
jegyváltási lehetőség 15:30-ig van.
Ebben az időszakban a  felnőttek gyermekjegy megváltásával tekinthetik meg a Lóczy-barlangot, mindenki más ingyenesen.

A barlangról itt találtok rövid bemutatót:

https://www.youtube.com/watch? v=OZ0UaxbZ4D4#action=share

https://www.bfnp.hu/hu/loczy- barlang-balatonfured

Mi most nem fogunk eljutni Füredre, kertészkedős hétvégénk lesz, idehaza.

Ha Valaki felkerekedik és néhány fotóval és pár beszámoló mondattal megajándékoz minket, annak nagyon örülünk és előre is köszi! 😀

Csodás hétvégét kívánok!

Kicsiicsi › 40

Forrás:

www.bfnp.hu

http://www.balatonfured.hu/