Rob Grimm – üvegfotózás mesterfokon

Folyamatosan képzem magam a tárgyfotózás területén is, nézem a nemzetközi trendeket, figyelem a „nagymesterek” munkáit.

Imádok üvegtárgyakat fotózni: szeretem, ahogyan a megfelelő derítéstől, vagy élfénytől életre kelnek a kontúrok és a legegyszerűbb formák is. A folyadék- és üvegfotózás egyik nemzetközileg is elismert zsenije Rob Grimm.
Akár a komoly digitális utómunkát igénylő reklámfotóit, akár a higgadtan elegáns lifestyle képeit csodálom, mind magával ragad.

Olyan nagy nevek mint a Jack Daniel’s, a Bacardi, a Woodford Reserve, a Brown Forman is az ő látásmódjára és szaktudására bízzák a termékfotózást – nem véletlenül.

Chicagóban és St. Louisban professzionális fotóstúdiókban készülnek irányítása alatt a tökéletes termékfotók, a PRO EDU-ban pedig nemzetközi szintű fotós képzést tartanak szintén Grimm vezetése alatt. A képzések vezetése nagy kitérőt jelentett karrierjében, de 2020-ban ismét visszaállt a kamera mögé, mert úgy érezte, hogy igazán csak fotózás közben tud kiteljesedni – tökéletesen meg tudom érteni.

Tudom, hogy nagy út áll még előttem akkor is, ha csak Grimm poros nyomába szeretnék eljutni a termékfotózás területén. De ha létezik számomra szakmai példakép, akkor ő biztosan az egyik!

…a másik pedig a Férjem, aki szintén csodásan bánik az üvegekkel, sajnálhatja ez a szakma, hogy a reklámgrafikát választotta és a nem a termékfotózásban mélyült el. Talán egyszer még ő is visszatér a fényképezőgép mögé.

Vargad-től egy olyan kedvenc fotóm is van, mely tökéletesen visszaadja, milyen jól bánik a fénnyel és az üveg felületekkel:
Tiliteo fotóstúdió, termékfotózás, bérelhető stúdió
Remélem, sok üveges, italos ügyféllel hoz össze a sors a közeljövőben, szívesen csiszolnám a látásmódomat és tudásomat a csillogó felületeken!

Kiss Imelda
+36 70 619 4488

Természetesen a posztban szereplő fotó is Rob Grimm munkája