A kevert bőr ápolása

Az utóbbi hónapok tapasztalata alapján bizton állíthatom, hogy Vendégeim zöme nem a megfelelő módon ápolja a bőrét…
Ez nem egy kioktató poszt szeretne lenni, nem is tudna az lenni, hiszen nem vagyok ó nagy kozmetikus szaktekintély, de talán az én tudásom is mankó lehet a helyes bőrápolási rutin kialakításában.

Kezdjük a kevert bőr ismertetőjegyeivel, ápolásával:

Tulajdonképpen minden bőrtípus kevert, hiszen nincs tisztán ilyen, vagy olyan.
A klasszikus kevert bőrt más néven T-zónásnak is nevezzük, hiszen T alakzatban (homlokon-orron-állon) zsírosabb, fénylőbb, tágabb pórusú, míg az arc többi részén inkább száraz a felszín. Talán ezt a bőrtípust a legegyszerűbb beazonosítani hiszen estére kelve még a matt alapozó is kifénylik a T-vonalban.

Igazán ideális az lenne, ha a T-zónában és a szem alatti részen különböző típusú krémeket használnánk, ám én nem ismerek olyan NŐT, aki ezt reggel és este rutinszerűen megtenné.
Érdemes kifejezetten kevert bőrre ajánlott krémet használni, azzal nem nyúlhatunk nagyon mellé.
Fontos, hogy éjszakára és nappalra is speciális krémet válasszunk, 30 felett pedig egészítsük ki a szettet szemránckrémmel.

Fontos, hogy ezt a bőrtípust nagyon rendszeresen tisztítsuk, a zsíros zónák és a tág pórusok miatt nagyon fontos, hogy ne maradjon rajta éjszakára smink, szennyeződés, reggel pedig az éjszaka keletkezett szennyeződéseket kell alaposan letisztítani a felszínről.
Figyeljünk arra, hogy kímélő lemosót használjunk, én a 3in1 hidratáló lemosót ajánlom, a magas alkoholtartalmú tonikok használatát pedig felejtsük el teljes egészében.

Hetente érdemes akár készen kapható, akár házilag elkészíthető tápláló pakolásokkal feltölteni bőrünket, a tág próusokat pedig pórusösszehúzó maszkokkal kezelhetjük hetente egyszer-kétszer.

A kevert bőr sminklése:

A kombinált bőrt nehéz szépen sminkelni, hiszen az alapozókból mást-mást kellene használni területenként, erre egy Háziasszony piperepolca nincs felkészülve.
Én az olajmentes alapozót javaslom a PUPÁ-tól, de a KIKO speciális alapozója is tökéletes hozzá, nem fénylik ki hoszzú órákon keresztül sem. Ha viszont nincs rendszeresen tisztítva a bőr, akkor a zsíros részen bizony gyulladt kis dudorok alakulnak ki, amiknek a vörös színét el lehet fedni színezett korrektorrral, de a dudor formája marad – lássuk be, ez sem túl szép látvány.
A szem környékén, a szárazabb területeken pedig “beül” az alapozó a kis hajszál ráncokba is, tehát ezen a részen a megfelelő hidratálás, ránctalanító használata elengedhetetlen akkor is, ha rendszeresen sminkeljük magunkat. Ha időnk és péztárcánk engedi érdemes primert tenni az alapozó alá, azzal tudjuk a nagyobb pórusokat, egyenetlen felszínt és a ráncocskákat egalizálni. Próbáljátok ki, a DOUGLAS sajátmárkás primre ár/érték arányban is kivíáló.

Remélem, tudtam Nektek posztommal egy kicsit segíteni. Keresek majd kevert bőrre való maszk és pakolás javaslatokat, együtt talán könnyebb lesz!

Tisztításra fel!
KI 🙂