Sokan tudjátok (sokan nem), hogy a Tiliteo Fotóstúdiók fotósa vagyok.
Nagyon szeretek embereket fotózni. Nincs kedvenc korosztályom, nincs kedvenc nemem. Minden korszaknak megvan a maga vonzó szépsége, amit érdemes lencsevégre kapni.

Az újszülött fotózással kezdődik egy gyerkőc fotós karrierje, ami talán a legspeciálisabb az egész portfóliómban.
Ezt a fotózást az újszülött 5-7 napos koráig érdemes elkészíteni, amikor még egy-egy szopi után hatalmasakat és jó mélyen tudnak aludni a babák. Viszont ebben az életszakaszban a legkiszolgáltatottabbak és legérzékenyebbek a csöppségek, gondoljunk csak bele, mi mindenen mentek át csak az előző néhány nap során… Hatalmas a fotós felelőssége a baba iránt és alapos előkészületet igényel egy-egy fotózás. Az egyik legfontosabb paraméter, a baba számára kellemes hőmérséklet beállítása. Sokat lesz a fotózás során meztelenül a kismodell, ha nem érzi magát komfortosan, akkor nincs az a mélyalvás, amelyből ne zökkenne ki.
Az újszülötteket egy speciális, 6 izzós, folyamatos fényű lámpával világítjuk meg, hiszen a vakuk erős villanása is felébresztheti őket, ezt szeretnénk a legkevésbé a fotózás során! 🙂
Fontos, hogy minden praktikusan legyen elhelyezve, hiszen nem tudhatjuk, hogy mikor pattannak ki a kis szemek, vagy éppen mennyi idő lesz az újra altatás, itt – kis túlzással – minden perc számít.

Az új, budapesti Tiliteo fotóstúdióban külön részt alakítottunk ki az újszülött fotózáshoz. Egy nagy asztalon tudom kényelmesen fotózni a babákat, melyen percek alatt tudjuk cserélni a “padlóburkolatot”, a hátteret és a kiegészítőket.
Az új stúdióban nagyon sok textil kiegészítőt is betáraztunk, a romantikus kislány képektől a tengerész kispasis dekorig minden a rendelkezésre áll. Nagyon várjuk az új Vendégeket, hogy végre minden új “mini enteriőrt” megmutathassunk a nagyvilágnak.

A fotózás körülbelül 3 órát szokott igénybe venni. Ez természetesen nem a nettó fotózási idő, közben szopi van, bújci anyával a hatalmas franciaágyon, újra altatás, pelus csere – kétszer-háromszor :-D.
Nem szoktam az újszülött fotózást percre pontosan időkorlátok közé szorítani, a naptárban 4 órát szoktam kihúzni rá, hiszen még a szülők sem ismerik az újonnan érkezett csemetét, azt pedig még csak nem is sejtik, hogy egy idegen környezetre hogyan fog reagálni.

Vargad, a férjem nagyon jól kijön az újszülöttekkel (a szakállával szembeni averziók 2 éves kortól szoktak kezdődni), ügyesen állítgatja, “hajtogatja”, pakolássza őket, általában megnyugszanak körülötte a babák.

Nagyon szeretném, ha a budapesti stúdiónk hamar jó hírnevet szerezne az újszülött fotózás terén is, ezért a következő hónapokban szuper akciókkal várunk majd minden kedves Vendéget.
Akciós áron lehet majd ajándékutalványokat is vásárolni, hiszen babaváró ajándékba egy tizedik csörgő, zenélő és body helyett sokkal maradandóbb emlék egy újszülött fotózásra befizetni a szülőket. Utalványaink 90 napig érvényesek, a júniusi akció idején vásárolt ajándékutalvánnyal akár a szeptemberi babák is csodás képekkel indulhatnak a nagybetűs életbe. (De persze velem könnyű szót érteni, viszonylag rugalmas vagyok és nagy szívem van! 🙂 ).

Ha bármilyen további kérdésetek van, vagy szeretnétek bejelentkezni egy ilyen fotózásra, vagy csak szeretnétek eljönni egy személyes találkozóra és stúdió szemlére minden elköteleződés nélkül, hívjatok bátran:

Kiss Imelda (Ki40)
+36706194488

Köszönöm, hogy végig olvastatok!