Tavaly egy zárt csoportban egy fura csaj fotóst keresett. Elmesélte, hogy Ő japán jógával szeretne foglalkozni, erről szeretne egyedi fotókat készíttetni.
Sokan jelentkeztünk a projektre, egyedinek, érdekesnek tűnt. Mindfulnessből írom (majd) a szakdolgozatomat a Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, a ZEN a szívem csücske, imádom a japán szertartásokat, extrán kíváncsi voltam arra, mi a csuda lehet az a japán jóga. Rövid bemutatkozóm alapján a Fura Csaj eljött egy személyes találkozóra… még furább volt, mint gondoltam. Hozzám képest mindenképpen. Én mindig 10 000-rel pörgök, akkoriban a tudatos jelenlétről csak álmodni mertem, éppen beestem a megbeszélésre valahonnan szétsminkelve, lángoló, vörös hajjal… és akkor jött, a maga természetes valójában ez a Fura Csaj: a lehető legegyszerűbben összelófarkazott fekete, fényes haj, semmi smink, egy egyszerű farmer és egy egyszínű pamut póló… halk, végtelenül egyszerű, kedves – maga a nyugalom. Nem telt el, csak néhány perc, és azt vettem magamon észre, hogy teljesen magával húzott ebbe a higgadt, csendes világba; én is mellé halkultam, hozzá nyugodtam s szájtátva hallgattam, milyen áhítattal mesél a DO-IN-ról, az ezzel kapcsolatos terveiről.
Végül engem választott a munkára én pedig boldogan vállaltam, hiszen tényleg teljesen magával ragadott.

Azóta már heti rendszerességgel tart DO-IN órákat a fotóstúdiómban, szorosabbra fonódott az ismeretségünk, a Fura Csajnak már megjött a hangja, hatalmasakat nevetünk együtt és a sokadik együtt jógázott óra után is le tud nyűgözni, hogy milyen hihetetlen tudásszomjjal vetette magát ebbe a sallangoktól mentes ezoterikus világba.

A Fura Csaj már a MI ZSUZSINK, aki 1500 forintért tart egy jóga órát, meditációval együtt – de ezt sem fogadja el, mert egész februári bevételét felajánlotta A Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány javára…

Zsuzsi így foglalja össze a DO-IN lényegét, pont annyira szerényen és egyszerűen, mint amilyen Ő, maga:

“A do-in egy japán egészségmegőrző mozgásrendszer, ami önmasszázs technikákat, kitartott mozdulatokat, légző gyakorlatokat, valamint „belső figyelem” gyakorlatokat alkalmaz.

Az önmasszázs technikák végzése során felfrissülünk, közérzetünk javul, energikusabbnak érezzük magunkat. A kitartott mozdulatok a normális ízületi mozgásterjedelem megőrzését szolgálják, és az önmagunkra irányított belső figyelem megtartását segítik. A légző gyakorlatok segítségével megnyugszunk, légzésünk nyugodtabbá válik. A „belső figyelem” gyakorlatok által jobban megismerjük önmagunkat, valamint szeretettel, elfogadással és ítélkezés mentesen fordulunk önmagunk felé.

A do-in gyakorlatokat ajánlom mindenkinek, aki ülő munkát végez, keveset mozog, vagy bemelegítésként aktív sportoláshoz és edzéshez.”

Ha van kedvetek kipróbálni a DO-IN-t, ha kíváncsiak vagytok, hogy zajlik Zsuzsival egy japán jóga óra, ha szívesen kérdeznétek egy zöld tea mellett a részletekről, vagy csak egyszerűen szívesen kipróbálnátok, milyen csodálatosan tölt és energetizál ez a különleges mozgásforma, akkor csatlakozzatok hozzánk bátran.
2020. március 6-tól új időpontban, péntekenként jógázunk együtt a Tiliteo Budapest Fotóstúdióban, a VI. kerület Paulay Ede u, 19. szám alatt, 9 és 10:30 között. Várunk szeretettel!

Zsuzsiról és a DO-IN-ról többet is megtudhattok a facebook oldalán.
Hamarosan elkészül a honlapja is, de igazi betekintést úgyis csak személyesen kaptok, tartsatok velünk, ne hezitáljatok!

Ja, igen… a fotókat én készítettem, s most készülünk egy közös, nagy kiállításra! …de ez még legyen egy kis meglepetés…
Hálás köszönet Varga Daninak az utómunkáért, mert a képek különlegességét adó, áttetsző rétegek, komoly PhotoShop szakértelmet és munkát igényelnek, amihez én kevés lettem volna…

Köszi, hogy végigolvastatok!

KI